detturkiskaspraket

Turkiska

Det turkiska språket hör till språkfamiljen turkspråk som härstammar från Centralasien. Enligt en del forskare så är turkspråken en undergrupp till den altaiska språkgruppen. Något som är typiskt för turkiskan är vokalharmonin och en språkstruktur med mycket suffix vilket innebär att orden kan bli mycket långa. Genus används inte heller i turkiskan. Tidigare skrevs turkiska med det arabiska alfabetet, men på 1920-talet införde landets första president Mustafa Kemal Atatürk en modifierad version av det latinska alfabetet och det turkiska språket genomgick även en stor förändring där många arabiska och persiska låneord byttes ut med nya turkiska ord.

Har du lust att lära dig turkiska? T.ex. Folkuniversitet brukar ordna turkiska kurser runtom hela landet vid olika tillfällen. Om du inte har tid att delta i en vanlig kurs så kan du också välja att att studera turkiska i din egen takt i hemmets lugn och ro. Academica erbjuder roliga kurser i turkiska för olika nivåer som du kan ladda ner på din dator.

Det finns nog inget bättre sätt att lära sig turkiska än genom att studera språket i Turkiet där man dagligen får utnyttja och öva sina nya kunskaper i turkiska. Genom att åka på en språkresa till Turkiet med Study International så lär du dig turkiska dubbelt så snabbt! ESL Språkutbildning Utomlands är en annan organisation som ordnar med språkresor till Turkiet.

Översättning av turkiska

Ibland så kan man behöva översätta viktiga papper och dokument från turkiska till svenska eller från svenska till turkiska. Då är det bäst att anlita en professionell översättningsbyrå som kan stå till tjänst med olika översättningstjänster och tolkningsuppdrag.

Turkiet karta

Vaccination

Klimat i Turkiet

Väder