jobbaiturkiet

Om att jobba i Turkiet

Är du sugen på att jobba i Turkiet och skaffa dig erfarenhet av att bo och jobba utomlands? Då du söker jobb i Turkiet så kan det vara bra att tänka på att det krävs ett arbetstillstånd för att få arbeta lagligt i Turkiet. Även om du har ett uppehållstillstånd i Turkiet så ger det inte automatiskt dig rätten att arbeta i landet, utan ett arbetstillstånd måste sökas separat. Arbetstillståndet söks tillsammans med arbetsgivaren antingen på plats i Turkiet eller genom den turkiska ambassaden i Sverige.

MyMerhaba är en portal för utlänningar bosatta i Turkiet och för sådana som funderar på att flytta till Turkiet i framtiden. Här kan du hitta detaljerad information på engelska om vad som krävs för att söka arbetstillstånd i Turkiet samt även många andra tips om landet.

Turkietforum kan du utbyta tips och idéer med andra som har jobbat i Turkiet eller planerar att jobba där i framtiden.

Hitta jobb i Turkiet

Det är många som drömmer om att få jobba en eller flera säsonger i solen i Turkiet. Ett bra sätt för att hitta ett säsongsjobb i Turkiet är att kontakta olika researrangörer som ordnar resor till Turkiet – de behöver ofta personal på sina destinationer. Frida skriver i sin blogg om sina erfarenheter av att jobba som barnledare/guide i Side, Turkiet.

Är du sugen att bo i Turkiet året om och inte bara under högsäsong? På Ledigajobb.se hittar du annonser om lediga jobb runt om i hela Turkiet. Allt fler skandinaver vill investera i bostäder i Turkiet vilket har ökat behovet av svensktalande personal på mäklarfirmorna. Du kan även söka jobb som engelskalärare om du besitter goda engelskakunskaper. Som engelskalärare kan du arbeta på privatskola eller erbjuda privatlektioner.

Det har även blivit allt populärare bland skandinaver att köpa en lägenhet i Turkiet och många fastighetsmäklare på den turkiska rivieran behöver svensktalande personal som kan ta hand om den skandinaviska marknaden. Om du kan bra engelska så kan du prova på att söka ett jobba som engelskalärare på en privatskola eller ge privatlektioner i engelska.

Du kan även söka efter andra jobb via tidningsannonser och platsannonser på internet. Turkeyjoblink är en sida på engelska där du kan hitta aktuella platsannonser i Turkiet.

Jobb i Turkiet

Turkiet karta

Vaccination

Klimat i Turkiet

Väder